Fantje so poslušni in si želijo napredka

Priprave kadetskega moštva so v polnem teku. Do nadaljevanja rednega dela prvenstva nas ločijo še dobri trije tedni, ko bodo rdeče-beli odpotovali na gostovanje k Rudarju iz Trbovelj. Četa Miroslava Grbića se trenutno nahaja na solidnem 8. mestu prvenstvene lestvice. Prav s trenerjem moštva smo opravili krajši intervju, kjer smo naredili pregled preteklega dela in se pogovarjali tudi o tem, kje ima moštvo še prostor za napredek.

 

Kako ocenjujete jesenski del prvenstva?

Jesenski del sezone ocenjujem kot ne najbolj uspešnega. Ne glede na to, da smo se na novo zbrali in naredili ekipo, kjer večinoma prevladujejo domači igralci, kajti prišlo je le nekaj okrepitev, sem kot trener pričakoval na koncu pol-sezone boljši rezultat! Z nekaj sreče, oz. z manj individualnih napak, bi lahko imeli več pik.

 

Na katerih področjih menite, da potrebujete storiti korak naprej?

Treba je veliko delati na koncentraciji, namreč pogosto se nam dogaja, da ni potrebne osredotočenosti na tekmah! Veliko bomo delali na uigravanju, ter na taktičnih zamislih.

 

Kje so glavne prednosti vaše ekipe?

Glavne prednosti ekipe so, da so fantje poslušni in si želijo napredka. Z veliko številčnostjo se udeležujejo treningov in vsi pridno ‘vpijajo’ informacije. Na tekmah se pokažejo informacije ki jih dobivajo na treningih.

 

Kaj si želite doseči v spomladanskem delu prvenstva?

V spomladanskem delu želimo kot ekipa doseči višjo uvrstitev na lestvici in to, da bi zmanjšali individualne napake, ker smo zaradi njih izgubili kar nekaj točk. Z nekaj okrepitvami in z obstankom igralcev, ki so tvorili jedro jesenskega dela upam in mislim, da nam bo uspelo.